Afvallen

mandarijn_kleinVan overgewicht naar evenwicht

Met een groep van 5 – 8 deelnemers wordt gedurende 4 maanden op dinsdagavond een programma gevolgd om fysiek en mentaal beter in balans te komen met:

 • goede voeding afgestemd op jouw behoefte en voorkeuren.
 • voldoende beweging op een effectieve manier en met plezier.
 • de mentale kracht om de gezonde levensstijl te verankeren.

Of het nu gaat om die paar hardnekkige kilo’s of 10, 20 of 30 kilo, het draait allemaal om het vinden van een goede balans in je voeding en beweging. En wel op een manier die bij jou past, anders zitten die kilo’s er zo weer aan…

Programma

 1. Wekelijks gezamenlijk hardlopen van 20.00 – 21.00/21.15 uur.
  Er wordt hardgelopen met wandelpauzes, waarbij de stukjes hardlopen rustig uitbouwen. Mensen met loopervaring kunnen in een gevorderde groep meelopen. De vetverbranding en conditie verbetert en er wordt gewerkt aan een goede houding.
  Er kan ook op een ander tijdstip hardgelopen worden, nl. op donderdagavond van 19.30 – 20.30 uur of op zaterdagmorgen van 9.15 – 10.15 uur. Je krijgt een trainingsschema om naast de gezamenlijke hardlooptraining ook 1 – 2 keer voor jezelf te trainen voor een optimaal effect.
 2. Om de week van 19.00 – 20.00 uur een voedingsles en mentale coaching.
  Voedingsdeskundige Elma Sandee zal je laten ervaren dat gezond, lekker en praktisch prima samen gaan! Daarbij gaat het onder meer om het maken van de juiste productkeuzes met een rondgang door de supermarkt (!), de essentie van het eten op het juiste moment, gezond en praktisch koken, emotie-eten en het omgaan met lastige situaties.
 3. Om de week wordt de verandering in de lichaamssamenstelling gemeten. Hierbij wordt goed in de gaten gehouden dat met name de vetmassa omlaag gaat en de spiermassa zo veel mogelijk in tact blijft. Met een geavanceerd meetsysteem kan tevens de voedingstoestand van de spieren  worden gemeten en kunnen de individuele voedingsadviezen gericht worden bijgesteld.

planningPlanning, kosten en aanmelding

De kosten voor het traject van 4 maanden dat 9 januari van start gaat bedragen 215 euro. Dit is inclusief 15 groepstrainingen, 7 voedingslessen met mentale coaching en de metingen. Wanneer je reeds ingeschreven bent bij REactive als hardloper, bedraagt het traject 105 euro voor de voedings- en mentale coaching.
Meld je interesse voor deelname aan via een mailtje naar Elma Sandee. Vermeld hierin je naam, adres, telefoonnummer en doelstelling.

Individuele coaching

Je kunt ook kiezen voor individuele coaching door Elma bij het afvallen. Dit kan via leefstijl coaching in beweging en voeding, waarover meer te vinden is op de gelijknamige pagina op deze site, maar ook uitsluitend middels coaching op voedingsgebied. Als uitgangspunt hierbij houden we een intakegesprek met voedingsanalyse. Elma heeft een universitaire achtergrond in de voeding en gaat samen met je op zoek naar een gezond voedingspatroon wat bij jou past om af te vallen. Daarbij  houden we rekening met je voorkeuren, maar ook met hoe jouw lichaam op voeding reageert.

Hierbij wordt goed in de gaten gehouden dat met name de vetmassa omlaag gaat en de spiermassa zo veel mogelijk in tact blijft. Met een geavanceerd meetsysteem kan tevens de voedingstoestand van de spieren  worden gemeten en kunnen de individuele voedingsadviezen gericht worden bijgesteld.

De kosten bedragen 60 euro voor de intake met voedingsanalyse, bepaling van de lichaamssamenstelling en het adviesverslag. Coachgesprekken zijn 20-30 euro per gesprek. Je kunt contact opnemen met een mailtje naar Elma Sandee of Elma bellen op 06-24595680.

Biamed

Wanneer je voedingspatroon netjes is en je voldoende beweegt, maar je hebt de pech dat je niet of nauwelijks (meer) afvalt, dan bestaat er nog de mogelijkheid om de hulp in te zetten van maaltijdvervangers. Biamed is een goed merk maaltijdvervangers waarmee je een tijdje twee maaltijden per dag kunt vervangen om het afvallen te bevorderen. Het helpt de bloedsuikerspiegel stabieler te houden en derhalve de vetopslag te remmen.Je kunt contact opnemen met een mailtje naar Elma Sandee of Elma bellen op 06-24595680.

Reacties op onze afvalprogramma’s

Lisette: “Mijn zelfbeeld was slecht en onder het oog van iemand anders op de weegschaal was echt “not done”. Na het horen van de ervaringen van 1 van de cursisten, heb ik alle moed bij elkaar verzameld en besloot ik poging 366 te wagen. Met succes! Het inleveren van de voedingsdagboeken, weegmomenten en steun van de medecursisten, bleken voor mij juist de goede combi te zijn. Door de vele tips en de rondleiding door de supermarkt heb ik geleerd bewuste keuzes te maken. Maar ook dat afvallen heel goed samen gaat met lekker eten. Helaas val ik soms nog in mijn oude valkuil (emotie eten), maar dan hoor ik Elma in mijn achterhoofd. Nu ruim 20 kilo lichter, voel ik mij energieker, gaat het hardlopen makkelijker en krijg ik langzaam aan wat meer zelfvertrouwen.”
Esther: “De combinatie hardlopen en gezond eten komen goed samen bij REactive. Deskundig voedingsadvies en steun uit de groep zorgen er voor dat je vasthoudt aan je nieuwe leefstijl en niet terugvalt in oude gewoonten”.
Erwin Hoogendoorn: “Als iemand met jarenlang ervaring in het hebben van overgewicht en de bijbehorende ellende van diëten, voedingsvervangers en slank-clubs, was ik eerst nogal sceptisch. Wat ben ik blij dat ik me heb aangemeld. Mijn aversie tegen bewegen en sporten heeft langzaam maar zeker plaats gemaakt voor plezier in een meer gezonde en sportieve levensstijl. De voedingsadviezen hebben er voor gezorgd dat het repertoire aan eetmogelijkheden is uitgebreid in plaats van is beperkt. Mijn plezier in lekker eten en drinken is niet verminderd maar er is plezier in gezond én lekker bij gekomen. Dit alles in combinatie met het stellen van haalbare en reële doelen en de enthousiaste begeleiding maakt dat het programma voor mij ideaal is.”
Hetty: “Ik kende Elma al van de hardlooptrainingen, waar haar enthousiasme me altijd weer heeft geholpen om over de moeilijke momenten te komen. Dit enthousiasme heb ik ook terug gevonden in de cursus. Ik raad iedereen, die er maar half over denkt om te gaan afvallen, zich voor deze cursus op te geven. Jarenlang ben ik al regelmatig aan het lijnen geweest, ook in groepsverband, maar altijd liep dat uiteindelijk op niets uit. Tijdens deze cursus ben je eigenlijk niet bezig met afvallen, maar vooral met bewust eten. En met de steun en tips van Elma wordt dat ineens een stuk eenvoudiger.”
Jany: “De combinatie sporten en je eetpatroon veranderen, heb ik als zeer positief ervaren.
Ruim 6 kilo afgevallen maar wat nog belangrijker is, veel plezier gekregen in bewegen en een prima eetpatroon ontwikkeld. De begeleiding was super! Professionele vriendelijke mensen, waar je altijd op terug kan vallen.”