Fruitige venkelsalade

Een fris bijgerecht waar je met wat quinoa of couscous een maaltijdsalade van kunt maken. De venkel maakt de salade kruidig en knapperig. Belangrijk is dat je de venkel heel fijn snijdt, wat het best met een scherpe kaasschaaf of ander soort schaaf gaat.

Ingrediƫnten:
1 grote venkel
1 hand veldsla
1 peer
1 nectarine
1 hand pecannoten
2 eetlepels frambozenazijn (of andere azijn met een smaakje)
1 eetlepel honing
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
1. Rooster de pecannoten in droge koekenpan.
2. Schaaf de venkel met een scherpe (kaas)schaaf in flinterdunne reepjes, schil en snij de peer in stukjes en de nectarine in dunne partjes.
3. Roer de azijn, honing en peper tot een dressing.
4. Meng de venkel en het fruit met de dressing.
5. Verdeel de veldsla over 2 borden en leg het venkelmengsel erop. Garneer met de pecannoten.