Running

De REactive hardlooptrainingen zijn voor verschillende niveaus lopers en verschillende trainingsdoelen. Er is een groep met starters en er zijn groepen met lichtgevorderde lopers en snellere groepen. Er wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de looptechniek, variatie in training en blessurepreventie, maar ook voeding, kleding, schoenen en hartslagmeting komen aan de orde.

Daarnaast organiseren we regelmatig iets nieuws in of naast de trainingen, zoals videoanalyse, een looptest, trailrun, bosloop of een cross. Ook nodigen we gastsprekers en -trainers uit met bijzondere specialismen. De REactive trainingen worden door de Atletiekunie dermate gewaardeerd, dat we vanaf 2011 trainerscursussen voor de Atletiekunie geven (zie www.bewusthardlopen.nl).

IMG_0583-2

Trainingsopbouw

De trainingsschema’s die worden gevolgd, bouwen gelijkmatig op om de kans op blessures te minimaliseren. Er kan gekozen worden uit verschillende afstandsdoelen, van een eerste half uur hardlopen tot een marathon. Hierbij kiezen we ook een aantal loopevenementen waaraan we met een flinke afvaardiging meedoen, zoals de IJsselsteinloop,  de Zevenheuvelenloop en de Linschotenloop. In april 2018 doen we met een groep mee met de (halve) marathon van Wenen. Maar wat strakker in je vel kan uiteraard ook je doelstelling zijn!

De trainingsindeling is als volgt:

 1. De nieuwe lopers starten met theorie voor we naar buiten gaan. Voor alle soorten lopers zijn er interessante onderwerpen. De planning van deze 2-3 theoriemomenten worden in IJsselstein vooraf gecommuniceerd en in Lopik bij de eerste training afgestemd.
 2. Warming-up met inlopen en bewegelijkheidsoefeningen.
 3. Looptechnische oefeningen met een wekelijks ander thema, waardoor alle aspecten van de loopbeweging belicht worden.
 4. Kerntraining naar diverse afstanden volgens schema.
 5. Cooling down.

Aanmelden

Planning en aanmelding

Er wordt het hele jaar getraind, op de schoolvakanties met een paar weken extra zomer- en winterstop na. De hardlooptrainingen worden gegeven in IJsselstein en Lopik. Nieuwe trajecten starten in januari en na de zomervakantie. Zie onder voor meer informatie per locatie. Tussentijds starten we cursussen Bewust Hardlopen.

Kosten

De kosten van het trainingstraject dat de week van 8 januari tot begin juli loopt zijn 170 euro. Je krijgt hiervoor 23 groepstrainingen, een trainingsschema, 2-3 bijeenkomsten met een boekje over hardloopgerelateerde onderwerpen. Daarnaast mag je gratis meedoen aan REactive activiteiten als bostrainingen en crossloopjes.

Tussentijds starten

Gevorderde lopers kunnen zich altijd tussentijds voor een gereduceerd bedrag aansluiten bij de trainingen. Laat het even met een mailtje weten. Ook wanneer je na je eerste seizoen doortraint bij REactive, is dit voor een gereduceerd tarief. Wil je graag individuele training om individueel aan je techniek te kunnen schaven of het lopen op te bouwen, stuur dan een mailtje naar Elma Sandee.

Kleding

Logo Runnersworld

Bij het Leefstijlcentrum aan Utrechtsestraat 7 in IJsselstein kun je terecht voor een uitgebreide collectie aan hardloopkleding en aanverwante artikelen. Ook (bedrijven)teams worden aangekleed in een functionele hardloopoutfit. Bij Runnersworld en Run2day in RobUtrecht en krijg je 10% korting op schoenen en kleding als REactive runner. Bij de Rob Druppers Academy in Vleuten krijg je 12,5% korting als REactive runner.

Podium_kleinStart 9, 10, 11 en 13 januari

Trainingslocatie
We verzamelen bij REactive Leefstijl- en Hardloopcentrum aan Utrechtsestraat 7 en bij sporthal het WOC in Zenderpark. De eerste training in ieder geval bij REactive.

Trainingstijden
Dinsdagavond van 20.00 – 21.15 uur (alle niveaus, van beginners tot ver gevorderd).
Woensdagmorgen van 9.15 – 10.30 uur (gevorderden die minimaal 30 min. kunnen hardlopen).
Donderdagavond van 19.30 – 20.45 uur (alle niveaus, van beginners tot ver gevorderd).
Zaterdagmorgen van 9.15 – 10.30 uur (alle niveaus, van beginners tot ver gevorderd).

Als je een keer op de ene dag niet kunt, kun je op de andere dag de training inhalen. Het is tevens mogelijk om twee keer per week bij REactive te trainen voor een additionele 50 euro.

Aanmelden
Trainers

 • Ronald Valkenburg
 • Elma Sandee
 • Henriette Peek
 • Monique Schokker
 • Elles Hoeks
 • Jeffrey Luitjens
 • Erik Wierstra
 • Vera Bak
 • Nico van Velzen
 • Geert-Henk Jansen

Start 8 januari

Trainingslocatie
De trainingen starten vanuit sporthal De Wiekslag.

Cursustijden
Maandag van 19.30 – 20.45 uur.

Trainer

Aanmelden

 • Erik Wierstra