ACT coaching

Gedachten bepalen grotendeels hoe je je voelt. Moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden zitten echter in het basispakket van het leven. Het is de kunst om er slim mee om te gaan. De kern van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van je levensgeluk. Je leert om anders met je gedachten om te gaan, waardoor ze minder lading hebben en ze je minder belemmeren.

We zetten waar nodig ACT in bij het bereiken van leefstijlgerichte doelen als meer energie krijgen, afvallen, minder stress etc., wanneer blijkt dat storende emoties, gedachten of herinneringen sterk van invloed zijn. Zo kunnen overmatige stress of angst je belemmeren om gezonder te gaan eten of (meer) te gaan sporten. Je leert het verschil te zien tussen de werkelijke en de schijnbare realiteit die je gedachten vormen.

Een ACT-coachingstraject bestaat uit een intake en circa 4 vervolgafspraken. Hierin komen de verschillende zuilen uit ACT aan bod, van acceptatie, defusie tot mindfulness en persoonlijke waarden. De kosten bedragen 70 euro voor de intake waarin we tevens starten met de coaching en vervolgens afhankelijk van de duur van de gesprekken 45 – 60 euro. Je kunt contact opnemen met een mailtje naar Elma Sandee of Elma bellen op 06-24595680.