Chocolade-bananencake

Het is een uitdaging om zoete baksels te maken die lekker én gezond zijn. Deze chocolade-bananencake vind ik daar persoonlijk goed aan voldoen. Ook prima om in  porties in te vriezen zodat je er lang van kunt genieten…

Ingrediënten:
2 rijpe middelgrote bananen
120 gram dadels (die zachte uit een kartonnen doosje)
3 middelgrote eieren
50 ml honing
100 gram volkoren tarwemeel
75 gram pecannoten
10 gram cacaopoeder
½ zakje bakpoeder
snufje zout
klein cakeblik (groot cakeblik is dubbele hoeveelheid)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 170 graden.
2. Doe het meel, cacao, zout en bakpoeder in een kom en roer goed door.
3. Prak de bananen grondig en snij de dadels erbij in kleine stukjes.
4. Mix de eieren 3 minuten, voeg de honing toe en mix nog 1 minuut. Voeg het bananenmengsel toe en mix kort door elkaar.
5. Hak de noten en roer de helft samen met het meelmengsel door het beslag.
6. Bedek de bakvorm met bakpapier en doe het beslag erin. Strooi de rest van de gehakte noten er overheen.
7. Bak in circa 40 minuten gaar. Een prikker dient er droog uit te komen.