Dit zomerse gerecht is niet alleen lekker licht en fris maar ook nog eens supergezond. Je kunt variëren met verschillende soorten sla en zomerfruit. Behalve als complete maaltijd kun je het uiteraard ook gebruiken als bijgerecht bij de barbecue.
Bij het maken van een honing-mosterddressing is het handig om dit in een potje waar nog een bodem honing of mosterd in zit te doen. Dan heb je gelijk een voorraadje.
Ingrediënten voor twee personen:
100 gram quinoa
75 gram veldsla
50 gram rucola
150 gram frambozen (of aardbeien)
2 worteltjes (van een bos)
75 gram gerookte amandelen
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels azijn (bijv. met een smaakje)
1 eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
Bereidingswijze:
- Kook de quinoa volgens de verpakking en rasp de worteltjes.
- Meng de quinoa met de geraspte wortel en rozijntjes.
- Meng de vloeibare ingrediënten tot een dressing.
- Meng de veldsla, rucola met de dressing en leg op twee borden. Verdeel het quinoa-mengsel erover.
- Leg bovenop de frambozen en bestrooi het geheel met de gerookte amandelen.