Functionele Training voor hardlopers

Functionele krachttrainingDannenburg fysiotherapie en REactive regelmatig een cursus Functionele Training. Wil jij het maximale uit je sport(beweging) halen? Ben je blessuregevoelig? Vind je dat je core wel wat oefening kan gebruiken? Dan is Functionele Training iets voor jou!

Functionele Training is bestemd voor iedere sporter die het optimale uit zichzelf wil halen. Door middel van gerichte oefeningen wordt het lichaam voorbereid op de specifieke belasting waaraan het tijdens het sporten wordt blootgesteld. Daarnaast is een optimale controle van de sportbewegingen van belang bij het voorkomen van blessures. Daarom is Functionele Krachttraining  ook geschikt voor sporters die regelmatig te maken hebben met “pijntjes” of lichte blessures.

Bij het uitvoeren van de oefeningen wordt hoofdzakelijk gewerkt met inzet van het eigen lichaamsgewicht, waardoor ook thuis prima kan worden geoefend. Gedurende 10 weken wordt de belasting gelijkmatig opgevoerd en zal de verbetering merkbaar worden. Dit uit zich onder meer in een toegenomen spierkracht (van met name de stabiliserende rompspieren), lenigheid en coördinatie.

Belangrijk aandachtspunt tijdens de trainingen is dat de oefeningen op de juiste wijze worden uitgevoerd, zodat een optimaal effect kan worden bereikt. In de loop van het programma zal het accent steeds meer worden verlegd naar functionele en sportspecifieke bewegingen.

De trainingen worden in een programma van 10 weken aangeboden op donderdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur. Ze vinden plaats in het WOC aan de Merckelbachlaan 2 in IJsselstein. Chantal Berga, sportfysiotherapeute en manueel therapeut met ruime ervaring in de topsport, zal de trainingen verzorgen. De kosten bedragen € 95,- voor 10 lessen. Dit is inclusief de oefeningen die per mail worden verstrekt.

Mocht je interesse op basis van bovenstaande informatie zijn gewekt en wil je graag deelnemen, of heb je vragen, neem dan contact op via de mail: chantal@dannenburgfysiotherapie. Bellen mag ook op telefoonnummer 030 – 721 0930.