Fysio Running

Fysio Running is een trainingsprogramma voor minder belastbare hardlopers om op een verantwoorde manier individuele belastbaarheid op te bouwen. Bijvoorbeeld hardlopers die uit een blessure komen en het hardlopen weer rustig en verantwoord op willen pakken. Maar ook beginners met een lage belastbaarheid door bijvoorbeeld ziekte of een andere medische aandoening.

Het programma omvat de volgende elementen:
– Analyse van de persoonlijke belastbaarheid
– Loopanalyse waarin de persoonlijke aandachtspunten worden bepaald
– Functionele oefeningen ten behoeve van de mobiliteit, stabiliteit en coördinatie
– Looptechnische oefeningen
– Stukjes hardlopen afgestemd op individuele belastbaarheid.

Een groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers en het programma uit 6 lessen. De kosten bedragen 98 euro. De trainingen worden verzorgd door sportfysiotherapeut, sportpodoloog en ervaren hardlooptrainer Ronald Valkenburg. De volgende cursus is van 19.30 – 20.45 uur op: 4, 11, 18 en 25 september en 2 en 9 oktober.

Aanmeldformulier

Hier zijn wat reacties van deelnemers:

“Door Fysio Running kan ik na een lange periode met hielspoor weer hardlopen! De persoonlijke begeleiding in houding en opbouwschema is heel fijn en doeltreffend.”

“Dankzij de uitstekende begeleiding van Ronald”, kon ik na mijn heupblessure door het aanpassen van mijn looptechniek het hardlopen weer snel hervatten. Beeldmateriaal heeft hierin enorm geholpen en geeft een goed inzicht.”

“Fysio running is voor mij mooie opstap geweest om weer terug te komen na lang blessureleed. Ronald heeft ons (in een kleine groep) begeleid met oefeningen, hardloopanalyse maar vooral: hoe bouw ik langzaam weer op, zonder dat de blessure opspeelt/terugkeert? Na zes lessen genoeg informatie/training gekregen om zelf weer verder te kunnen.”

“Zes leuke en leerzame bijeenkomsten waarin oefeningen, looptechniek en houding centraal staan. Mooi om jezelf terug te zien in de video-opname van de loopanalyse. Ik heb geleerd wat mijn verbeterpunten zijn en ben ervan overtuigd dat ik weer makkelijker en pijnvrij kan gaan hardlopen.”

“Wat een topidee, Fysio Running! Het lukte me niet om na een blessure het hardlopen weer op te pakken. Maar door de oefeningen, persoonlijke begeleiding en deskundigheid van Ronald ben ik weer op weg geholpen en gaat het wél lukken! En het is ook nog gezellig met elkaar!”