Geroosterde groenten met drumsticks

Groentes uit de oven zijn vaak veel smaakvoller dan gekookt. Je kunt variëren met de groentes als pompoen, (gekleurde) wortels, pastinaak, bloemkool, venkel, ui en met zoete en gewone aardappelen. In dit recept heb ik er drumsticks tussen gelegd, dan ben je in 1 keer klaar.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 grote zoete aardappelen
600 gram wortelen (regenboog of oranje)
400 gram pastinaken
1 grote venkelknol of 2 kleine
4 kleine rode uien
8 gekruide kipdrumsticks
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen, uien, wortelen en pastinaken. Snij de aardappelen, uien en venkel in partjes en de rest in ‘frietjes’.
2. Zet de oven aan op 200 graden.
3. Verdeel de groente over twee bakplaten. Als je er maar eentje hebt, dan kun je daarnaast ook een ovenschaal op een rooster zetten. Meng 4 eetlepels olijfolie en een snufje zout door de groenten. Leg de drumsticks ertussen.
4. Rooster alles in circa 45 minuten gaar. Draai halverwege de drumsticks en hussel de groenten. Check of de drumsticks gaar zijn door er eentje open te snijden.