Het is pompoentijd! lekker om soep van te maken maar ook geroosterd uit de oven zijn ze heerlijk zoet. Dit gerecht met kip is ook handig als je eters hebt. Je kunt alles voorbereiden en als de gasten er zijn doet de oven de rest. Je kunt variƫren met de groenten door bijvoorbeeld de pompoen door (gekleurde) wortels te vervangen of de pastinaken of bloemkool door venkel.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 flespompoen of kleine oranje pompoen
400 gram pastinaken
1/4 van een kleine bloemkool
4 kleine rode uien
8 ongekruide kipdrumsticks
5 bolletjes stemgember met 5 eetl. gembersiroop
2 teentjes knoflook
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal manis
olijfolie
Bereidingswijze:
- Meng in een schaal een marinade van de ketjap, sambal, 2 eetlepels olijfolie, de knoflook en bolletjes gember geperst en de gembersiroop.
- Bestrooi de drumsticks met zout en haal ze door de marinade. Doe ze in de schaal van de marinade en zet ze met plasticfolie minimaal een uur afgedekt in de koelkast.
- Snij de pompoen in parten en schil en ontpit ze. Snij ze vervolgens in smallere partjes. Schil en snij de rode uien in partjes.
- Schil de pastinaken en snij ze in ‘frietjes’. Snij de bloemkool in roosjes.
- Zet de oven aan op 200 graden.
- Meng 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout door de groenten en verdeel ze over 2 met bakpapier beklede bakplaten.
- Leg de drumsticks ertussen en giet de overgebleven marinade over de groenten.
- Rooster alles in 45 minuten gaar. Draai halverwege de drumsticks.