Gevulde pompoen

Pompoen uit de oven is al superlekker en gezond, maar gevuld ook nog eens erg leuk om te zien. Als hoofd- of bijgerecht met bijvoorbeeld kip.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 oranje pompoen
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
100 gram quinoa of rijst
zout
3 takjes peterselie
2 eetlepels rozijnen
50 gram geroosterde amandelen
100 gram honinggeitenkaas
evt. 1/2 granaatappel

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd het ‘deksel’ en het kapje van de onderkant van de pompoen en schep de pitten eruit. Smeer de binnen en buitenkant in met olijfolie evenals het ‘deksel’ en leg ondersteboven op een bakplaat. Bak in 30-40 minuten gaar. Je kunt checken of hij zacht is door er met een vork in te prikken.
3. Kook de quinoa of rijst gaar met wat zout.
4. Snipper en fruit de ui lichtbruin en voeg de knoflook nog een minuut toe.
5. Hak de amandelen en peterselie en roer met de gefruite ui, rozijnen en geitenkaas door de quinoa of rijst.
6. Vul de pompoen met het mengsel en zet nog 10 minuten in de oven. Bestrooi eventueel voor het serveren met granaatappelpitjes.