Gezond bedrijf

Om onder druk effectief en met plezier te kunnen werken, zijn een fit lichaam en heldere geest onontbeerlijk. Stressbeleving in combinatie met weinig of eenzijdige fysieke belasting, kan leiden tot een verminderde belastbaarheid met gezondheidsklachten tot gevolg. Als werkgever wil je zo goed mogelijk voor je werknemers zorgen. Enerzijds om ze fit te houden en anderzijds voor tevreden werknemers in een concurrerende arbeidsmarkt. REactive helpt bedrijven in topvorm te brengen of te houden met workshops, sportclinics, lezingen, een fitweek/maand of leefstijltrajecten. Hieronder volgt een korte beschrijving van een aantal producten. Varianten zijn mogelijk al naar gelang de situatie en vraag van het bedrijf. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elma Sandee (06-24595680).

zakelijkstartFittesten en leefstijlcoaching

Door middel van een fittest op fysiek, mentaal én voedingsgebied worden individuele doelen gesteld en naar motiverende prikkels gezocht. Met het coachen op de combinatie van deze factoren, wordt niet alleen direct maar ook duurzaam resultaat behaald. Meer informatie hierover is onder leefstijl op de site te vinden. Coachen kan zowel individueel als groepsgewijs plaatsvinden. Hiervoor hebben we tevens een app ontwikkeld, waarin doelen en vorderingen door de deelnemers kunnen worden bijgehouden.

Leefstijldagen, gezondheidsweken en fitmaanden

Naast individuele leefstijlcoaching, bestaat ook de mogelijkheid voor (interactieve) workshops en motiverende beweeg-challenges met bijvoorbeeld activity trackers. Voorbeelden van workshops zijn:

Gezond eten in een druk leven
Het vergt de nodige creativiteit om wanneer je het druk hebt toch gezond en lekker te blijven eten. Hoe maak je het jezelf gemakkelijker om toch te ontbijten en regelmatig een gezonde snack te nemen? Wat zijn praktische, lekkere en gezonde maaltijden? Wat doet koffie met je? Waar komt die lekkere trek na de avondmaaltijd vandaan? Waarom helpen zuivel en noten bij het afvallen? Een workshop vol interessante weetjes en praktische adviezen.

Verbetering van de energiebalans
Wat bepaalt hoeveel energie iemand heeft? Over de directe invloed van beweging, voeding, mentale belasting en herstel. Kleine veranderingen hierin kunnen voor grote effecten zorgen! In deze workshop wordt niet alleen duidelijk uitgelegd wat beweging, ontspanning en goede voeding met je doet, maar inspireert ook hoe je tot een gezonde leefstijl komt die bij jou past.

Effectief omgaan met stress
Iedereen beleeft weleens stress. Stress kan heel nuttig zijn om bepaalde doelen te bereiken, maar te veel heeft juist het tegengestelde effect. Wat gebeurt er precies bij stress in het lichaam en hoe ga je hiermee om? Hoe kun je een overmaat aan stress voorkomen Waarom is een lunchpauze zo belangrijk? Waarom is sporten zo’n effectief anti-stressmiddel? Hoe kun je met je ademhaling het gevoel van stress verminderen?

Mindfulness
Mindfulness staat voor stressreductie op basis van het trainen van aandacht. 
In de workshop oefenen deelnemers om aandachtig aanwezig te zijn in het moment in plaats van steeds meegesleept te worden door gedachten over het verleden of de toekomst. Er worden oefeningen aangereikt waarmee de deelnemer zijn/haar aandacht kan trainen en een vriendelijke houding naar zichzelf en naar anderen kunnen ontwikkelen.

Goed zitten en bewegen op je werkplek
Wat is een goede werkhouding en wat is de invloed ervan op je rug. En hoe maak je je rug soepeler en sterker met gerichte beweging en oefeningen voor thuis en op het werk. Ook helpen oefeningen tussendoor om aan het eind van de middag meer energie te hebben en je concentratie te verbeteren. Een praktische benadering die uitnodigt om te oefenen…

Hardloopclinics en trainingstrajecten

Samen trainen naar een doel verbindt medewerkers en stimuleert ze tot beweging. Met onze begeleiding streven we na om gemakkelijker en efficiënter te lopen en blessures te voorkomen. Hierbij differentiëren we naar de verschillende niveaus binnen een groep, waarbij elke loper voldoening uit de training haalt. Met gevarieerde trainingen wordt gezorgd voor een optimale trainingsprikkel en vooral ook veel trainingsplezier.

Verder vinden we het belangrijk dat de lopers worden voorgelicht over het belang en effect van een zorgvuldige opbouw en blessurepreventieve maatregelen. In diverse thema’s kunnen we deze aan bod laten komen, evenals  onderwerpen als voeding, schoenen en kleding en hartslagmeting.

Ook bestaat de mogelijkheid om de lopers vooraf te testen om op basis van deze gegevens gerichte individuele trainingsadviezen te kunnen geven. Hierover is meer te lezen op de sportmedische pagina.

Tot slot bestaat de mogelijkheid om de groep in een functionele teamoutfit te steken, voorzien van het bedrijfslogo.

Onze klanten

We hebben reeds leefstijlprojecten gedaan bij de volgende bedrijven. De invulling verschilt van langdurige projecten tot workshops en fitmaanden.

Campbell
Careport
Gemeente De Ronde Venen
Gemeente IJsselstein
Kadenza
Manhattan
Marko Koers Sports
Mitros
NS/Railsport
ONVZ
Rabobank
Snow
Surfdiensten
Terberg
Testo
Total

Hans Vink, Gemeente IJsselstein:
“Als ARBO coördinator van de gemeente IJsselstein heb ik een arbomaand georganiseerd in april 2013. Hiervoor heb ik een beroep gedaan op de expertise van REactive. We hebben een info-markt georganiseerd, leefstijlworkshops en individuele leefstijl coaching. De opkomst was goed en de deelnemers waren zeer tevreden. Zowel bij het meedenken in het voorstadium als bij de uitvoering en zeker ook de nazorg was ik erg tevreden over de medewerking van Ronald en Elma.”

Maaike Schouwerwou, NS/Railsport:
“Deelnemers die aan de leefstijlworkshops hebben deelgenomen, kwamen hier altijd enthousiast vandaan. Mensen worden op een leuke en ontspannende wijze bewust gemaakt van de keuzes die zij kunnen maken. Ze krijgen adviezen mee, waar ze daadwerkelijk wat aan hebben en die goed in te passen zijn in hun dagelijks leven.”

Jeroen Blankendaal, Kadenza:
“Vanaf het begin hebben we de positieve veranderingen in ons bedrijf ervaren. De medewerkers zijn zich bewuster van de rol die ontspanning en het bewust en verantwoord maken van keuzes in het dagelijks leven betekent. De mensen zijn fitter en hebben meer energie”. Bedrijven die de belofte serieus nemen dat mensen het verschil maken, bieden met de aanpak van REactive iets unieks voor hun medewerkers. Een aanpak die door lange-termijn aanpak leidt tot blijvend resultaat en meer gemotiveerde en toegewijde collega’s.”

Bij de volgende bedrijven is REactive ingeschakeld voor hardloopclinics en -trajecten:

imageABN/AMRO
AEGON
Atletiekunie
Atletiekverenigingen
Born Atletiek
Cap Gemini
De Sleutelbloem
Gemeente IJsselstein
Gemeente Nieuwegein
Grafisch Lyceum
Het Consultancyhuis
Miele
Stichting Lek & IJssel
Marko Koers Sports
Mitros
NS/Railsport
ONVZ
Politie Utrecht
Quattri Consultants
Rabobank
Ribank
Stibbe Advocaten
Total
U-ball

Christine Huijser, AEGON:
“AEGON organiseert jaarlijks de start van de grote estafetterun van Right To Play. Right to Play zet zich wereldwijd in om kinderen in ontwikkelingslanden te laten sporten en spelen. REactive ondersteunde net als vorig jaar de medewerkers in Nieuwegein bij de voorbereiding van deze run met een maandelijkse training. De training was erg motiverend. Wat de begeleiding door REactive zo prettig maakt, is dat zij er alle begrip voor hebben dat niet iedere beginner na twee weken een wedstrijdloper is. Daarnaast leer je veel over sporten en voeding; het belang van goed lopen en een goede voorbereiding van een wedstrijd.”