Hardlopen in Ethiopie

Binnenkort vliegen we naar Ethiopiƫ voor de landelijke hardloopkampioenschappen die van 17-22 April plaatsvinden in Addis Abeba. Dit is een moment waarop veel trainers en hardlopers samenkomen en daarmee een mooi moment voor een seminar om kennis te delen. Dit seminar zullen we geven samen met de lokale fysiotherapeut van een aantal toplopers (zoals de Dibaba-zusjes) Jeroen Deen.

Voorafgaand aan het seminar zullen we trainen met de lokale toppers en subtoppers om inspiratie op te doen voor onze trainingen in Nederland, maar ook om ons verder te verdiepen in de trainingen en het leven van de Ethiopische hardlopers. Onze missie in Ethiopiƫ is om meer subtoppers de kans te geven hun gezinnen te voeden middels inkomsten via het hardlopen, aangezien ze veelal in armoede leven.

In het najaar is er tevens de kans voor jou als hardloper om de Ethiopische hardloopcultuur te beleven in de hardloopreis van The Ethiopian Experience. Wij hebben deze zeer indrukwekkend reis vorig jaar gemaakt en kunnen deze van harte aanbevelen. Aan het eind van de reis kun je deelnemen aan The Great Ethiopian Run (10 km), de grootste loop van Afrika, een beleving op zich.