Hardlopen in Ethiopie

We zijn net terug uit Ethiopië waar we een seminar hebben gegeven aan 100 hardlooptrainers. Dit hebben we een dag voor de landelijke hardloopkampioenschappen gedaan die van 17-22 April plaatsvonden in Addis Abeba. We hebben het seminar samen gegeven met de lokale fysiotherapeut van een aantal toplopers (zoals de Dibaba-zusjes) Jeroen Deen. DESTA heeft ons ondersteund met de voorbereiding en onderkomen en de seminar-ruimte geregeld op de Youth Sports Academy waardoor we midden tussen de sporters zaten.

Onze missie in Ethiopië is om meer subtoppers de kans te geven hun gezinnen te voeden middels inkomsten via het hardlopen, aangezien ze veelal in armoede leven. Voorafgaand aan het seminar hebben we getraind met de lokale toppers en subtoppers om inspiratie op te doen voor onze trainingen in Nederland, maar ook om ons verder te verdiepen in de trainingen en het leven van de Ethiopische hardlopers. Je kunt het verslag van onze bijzondere reis vinden onder deze link.

In het najaar is er tevens de kans voor jou als hardloper om de Ethiopische hardloopcultuur te beleven in de hardloopreis van The Ethiopian Experience. Wij hebben deze zeer indrukwekkend reis vorig jaar gemaakt en kunnen deze van harte aanbevelen. Aan het eind van de reis kun je deelnemen aan The Great Ethiopian Run (10 km), de grootste loop van Afrika, een beleving op zich.