Herfstsalade

Bij herfst komen de associaties van gekleurde blaadjes, paddenstoelen, nieuwe oogst peren en noten. Dit zijn dan ook de hoofdingrediënten van deze salade voor vier personen. Uiteraard kun je de salade naar je eigen smaak aanpassen. Lust je bijvoorbeeld geen geitenkaas, doe er dan wat oude kaas in of hou je van pittiger wat blauwschimmel. En zoek je nog een bestemming voor de champignons die over zijn van gisteren, dan mogen die er ook best in.

Ingrediënten:
Kropje rode krulsla
Hand rucola
Grote rijpe peer
Bakje oesterzwammen
150 Gram gepelde walnoten
4 Plakjes rauwe ham (bijv. Coburger)
140 gram honing-geitenkaas

Dressing:
2 el honing
2 el mosterd
1 el azijn (smaak naar keuze)

Bereidingswijze:
1. Rooster de walnoten in de oven of droge koekenpan tot ze verkleuren.
2. Bak vervolgens de rauwe ham in de warme droge koekenpan totdat deze knapperig wordt.
3. Scheur de oesterzwammen in reepjes, haal de ham uit de pan, doe een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de oesterzwammen. Voeg op het laatst een klein beetje zout toe.
4. Pluk de sla van de krop in stukken en verdeel met de rucola over 4 borden.
5. Schil de peer en verdeel deze in plakjes samen met de oesterzwammen over de sla.
6. Verdeel de kaas in stukjes over de salade.
7. Verdeel de dressing over de salade en leg er tot slot de ham en noten bovenop.

Wanneer je er wat meer vulling aan toe wilt voegen als maaltijdsalade, kun je wat couscous of pasta toevoegen.