Herfstwok

Dit gerecht maak je met seizoensgroenten en is zo klaar. Wokken is een ideale manier om je groentela in de koelkast op te ruimen. Zo ontstond ook dit smaakvolle gerecht. Je kunt uiteraard naar hartelust variëren met de ingrediënten om het gerecht aan jouw smaak of voorraad aan te passen…

Ingrediënten voor twee personen:
1 grote pastinaak
1/2 paksoi of grote prei
1 middelgrote winterwortel
2 middelgrote aardappelen. Dit kunnen ook zoete aardappelen zijn.
1 grote ui
1 kleine appel
75 gram walnoten
50 gram rozijnen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel (kruiden)bouillonpoeder

Bereiding:
1. Schil de groenten en de appel en snij alle in stukjes. Varieer wat met blokjes en plakjes. Hou alles nog even apart omdat niet alles tegelijk de pan in gaat.
2. Fruit de ui in de olie. Voeg wanneer die glazig wordt de pastinaak, aardappel en wortel toe en roer door. Schep af en toe om en doe tussendoor een deksel op de pan.
3. Voeg wanneer alles iets zachter wordt de paksoi/prei, appel, walnoten, rozijnen en bouillonpoeder toe. Bak nog even mee totdat alles net gaar is. Wie van pittig houdt, kan er op het bord wat chilisaus op doen. Eet smakelijk!