Inleiding

Een gezonde leefstijl

Leefstijl- en Hardloopcentrum REactive is begin 2004 opgericht door sportfysiotherapeut Ronald Valkenburg en voedingsdeskundige Elma Sandee. Het belangrijkste doel hierbij is mensen activeren naar een gezonde leefstijl. Het centrum bestaat uit vier pijlers:
1. Leefstijl coaching
2. Hardlopen op een efficiënte en zo min mogelijk belastende manier.
3. Sportmedisch onderzoek en advies.
4. Gezond op het werk.

Leefstijl coaching

REactive coacht zowel individuen als groepsgewijs naar een gezonde leefstijl. Dit betekent een goede belasting-herstelbalans (fysiek en mentaal) en een gezond voedingspatroon. Het doel kan bijvoorbeeld zijn om meer energie te krijgen, af te vallen of een betere privé-werkbalans te krijgen. Op basis van een uitgebreide analyse op fysiek, mentaal en voedingsgebied volgt een persoonlijk plan van aanpak en coachtraject.

HardlopenREactive-boek kl

In IJsselstein  en Lopik worden wekelijks hardlooptrainingen gegeven. Zowel aan startende als ervaren lopers die hun looptechniek en/of prestaties willen verbeteren met gerichte training.

Er zijn tevens cursussen Bewust Hardlopen. Dit zijn techniekcursussen gericht op gemakkelijker en minder belastend lopen. Het succes van deze benadering heeft geleid tot het boek Bewust Hardlopen en een trainershandleiding voor de Atletiekunie (zie ook www.bewusthardlopen.nl). Verder organiseert REactive lokale hardloopevenementen zoals de REactive Estafetteloop in augustus.

Sportmedisch

Als specialist in blessureanalyses, heeft Ronald zijn naam landelijk gevestigd op sportmedisch gebied. De combinatie van sportfysiotherapeut, sportpodoloog, trainer en sportman in hart en nieren vormen hierbij het fundament. Bij de analyses wordt gebruikt gemaakt van video-opnames en een voetscan. Daarnaast is Ronald gespecialiseerd in inspanningstesten. Op de fiets of loopband worden de individuele belastbaarheid en trainingswaarden bepaald. Peter Seas verzorgt bij REactive de sportmassage. Verder wordt er nauw samengewerkt met fysiotherapiepraktijk Dannenburg.

Gezond bedrijfIMG_1388

Ook bij bedrijven is REactive actief met leefstijlprojecten en hardloopclinics en -trajecten. Om onder druk effectief en met plezier te kunnen werken, zijn een fit lijf en een goed voedingspatroon immers onontbeerlijk. Fitweken en -maanden worden op maat ingevuld met inspirerende workshops en/of individuele coaching. Klanten zijn heel divers zoals de gemeente van IJsselstein, Rabobank, Terberg, ONVZ en Total.

“Een leefstijlverandering is meer dan een goed voornemen”