Kip met abrikozen

Lekker kruidig en zoet gerecht wat in alle seizoenen lekker is.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
8 gekruide kipdrumsticks
800 gram broccoli
250 gram zilvervliesrijst
200 gram gedroogde abrikozen
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 theelepel kerriepoeder
1/2 kippenbouillonblokje
300 ml water
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
1. Giet kokend water op de abrikozen in een bakje tot ze onder staan. Laat wellen.
2. Bak de drumsticks bruin in de olijfolie.
3. Voeg de knoflook fijngehakt, de uien in partjes en de kerriepoeder toe. Voeg wanneer de uien glazig zijn het halve kippenbouillonblokje toe met 300 ml kokend water. Roer/druk het bouillonblokje los. Laat op laag vuur 30 minuten sudderen.
4. Kook de rijst en snij ondertussen de broccoli in roosjes. Kook de roosjes net gaar.

Eet smakelijk!