Kruidige pompoen uit de oven

Het is pompoentijd! Je kunt ze eerst een tijdje als decoratie neerleggen voordat je er een soep, ovengerecht of stamppot van maakt. Hier een smaakvol ovengerecht…

Ingrediënten voor 4 personen:
1 oranje pompoen, ca. 1 kg
8 kleine uien of sjalotjes
1 eetl. Harissa (Marokkaanse specerijenpasta)
3 eetl. olijfolie
1 blik (420 gr) grote witte bonen
100 gr (jonge) spinazieblaadjes
zout en peper

Bereidingswijze:
1. Snij de pompoen in repen, verwijder de pitjes en schil ze. Schil de uien en halveer ze in de lengte en snij de wat grotere in kwarten.
2. Leg de pompoen en ui in een grote braadslede of ovenschotel.
3. Mix de Harissa met de olijfolie en giet over het groentemengsel en meng lichtjes.
4. Rooster zo’n half uur in de oven totdat de pompoen zacht is en de sjalotten bruin worden. Schep halverwege door.
5. Voeg de bonen aan de pompoen toe, meng lichtjes en zet terug voor een paar minuten.
6. Neem schaal uit de oven en schep de spinazieblaadjes er voorzichtig doorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe.