Leefstijl coaching

Complete benadering

Het leefstijlprogramma van REactive is bedoeld voor mensen die hun leefstijl willen veranderen om meer energie te krijgen en fitter te worden. Het valt niet mee om zelf vaste gewoontes te doorbreken. Het gevaar van terugvallen in oude gewoontes blijft op de loer liggen.  Door middel van analyse en coaching op fysiek, mentaal én voedingsgebied worden doelen gesteld en naar motiverende prikkels gezocht. Door aan de combinatie van deze factoren te werken, is het mogelijk om direct en duurzaam resultaat te behalen. Het leefstijlprogramma is onder meer gericht op de volgende klachten:liggend_klein

  • Vermoeidheidsklachten, weinig energie
  • Stress, prikkelbaarheid, weinig rust vinden, slecht slapen
  • Overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol
  • Burn-out of dreiging hiervan.

Uitgebreide intake

Een uitgebreide intake wordt als uitgangspunt gebruikt, om een persoonlijk afgestemd programma te maken en progressie te kunnen meten. De intake duurt een uur tot anderhalf uur en bestaat uit:

  • Bespreking van de leefstijlvragenlijst.
  • Fietstest met registratie van het verloop van hartslagfrequentie, HRV (heart rate variability) ademfrequentie en ademvolume. Hier kan de conditie uit worden afgeleid evenals de trainingswaarden.
  • Het meten van vetmassa, spiermassa, vocht en bloeddruk.
  • Voedingsanalyse op basis van een 4-daagse voedingsregistratie en gesprek.

Van de intake wordt een verslag gemaakt van de bevindingen en de daaruit volgende adviezen.

Persoonlijk programma

In het persoonlijke programma wordt geadviseerd over fysieke training met sport(en) naar keuze, de mentale belasting/herstelbalans en het voedingspatroon. De aanpassingen zijn individueel afgestemd en goed uitvoerbaar. Er wordt gestart met een begeleidingsfase van 3 maanden, waarbij middels regelmatige evaluaties (eens per 2-3 weken) de vorderingen worden besproken en gecoacht naar een maximaal resultaat. Na 3 maanden volgt een hertest waarbij een concrete vergelijking gemaakt wordt met de beginsituatie. Waar nodig wordt een vervolg van de begeleidingsperiode voorgesteld. De kosten voor leefstijl coaching bedragen: Leefstijlintake: 150 euro Coachgesprek: 30-45 euro Hertest en evaluatie: 85 euro.

Kees Keukens: “Te hoge bloeddruk, bijna suikerziekte, zwaarlijvigheid etc. Door Ronald en Elma heb ik een balans gekregen tussen mijn lichaam mijn werk en mijn privé leven. In 2 jaar tijd ben ik 25 kg afgevallen en bouw ik ook nog eens spiermassa op! Daarnaast heb ik geleerd om verantwoord lekker te eten, op een gezonde manier te sporten en uiteraard ook geestelijk dit traject aan te gaan. Kortom een ‘new way of life‘!!”

Voedingscoaching

Analyse en advies uitsluitend op voedingsgebied is eveneens mogelijk. Dit kan zijn met betrekking tot het verkrijgen van een gezond voedingspatroon in het algemeen, maar ook betreffende (top)sport, afvallen of aankomen. De kosten hiervan bedragen 65 euro voor een voedingsanalyse inclusief bespreking en adviesverslag. Coachgesprekken bedragen 30-45 euro per gesprek.