Linzensalade met avocado en geitenkaas

Een heerlijke zomerse supergezonde maaltijdsalade. Ook lekker als bijgerecht bij de barbecue. Je kunt de ham ook weglaten voor een vegetarische variant.

Ingrediënten (4 pers.): 
100 gram rucola
100 gram radijsjes
2 avocado’s
400 gram linzen
1 limoen
50 gram rozijnen
125 gram honing-geitenkaas
evt. 4 plakken Coburger- of Parmaham
3 takjes munt
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel appelstroop
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
1. Bak de ham in een droge koekenpan totdat deze bruin is. Wanneer afgekoeld dan wordt deze knapperig.
2. Doe de rucola in een schaal en daarop de (afgespoelde) linzen, rozijnen, radijsjes in plakjes, de avocado’s in blokjes en de muntblaadjes in reepjes.
3. Rasp de schil van een limoen er overheen en schep voorzichtig om.
4. Pers de limoen uit en meng het sap met de appelstroop, mosterd en olijfolie tot een dressing. Verdeel deze over de salade. Niet meer mengen…
5. Kruimel de geitenkaas over de salade en leg erop de knapperige plakjes ham.