Pompoensalade

Er zijn nu volop pompoenen in veel kleuren, vormen en maten. Leuk om eerst decoratief te gebruiken voordat je ze opeet. Kleine pompoenen zijn smaakvoller dan die hele grote. Naast lekker zoet zijn ze ook nog eens heel gezond. Zo bevatten pompoenen bijvoorbeeld veel vitamine A. Hier een recept voor een salade met geroosterde pompoen. Door het roosteren wordt pompoen nog zoeter.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 kleine donkeroranje of flespompoenen
2 middelgrote rode uien
2 kleine venkelknollen
klein zakje rucola
1,5 blikje linzen van ca 300 gram
125 gram honing-geitenkaas
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels honing
1 eetlepel mosterd
zout en versgemalen peper
evt. een klein bosje koriander als garnering

Bereidingswijze:
1. Snij de pompoenen in parten en schil ze. Roer de olie erdoor en bestrooi met zout en peper. Leg in een ovenschaal.
2. Snij de uien in partjes en leg tussen de pompoenparten. Zet de ovenschaal in de oven en rooster in circa 45 minuten bij 200 graden tot de pompoen zacht is.
3. Verdeel de rucola over de borden. Snij of schaaf de venkel in zo dun mogelijke reepjes en verdeel over de rucola.
4. Spoel de linzen af en verdeel over de borden.
5. Maak een dressing van 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels honing en 1 eetlepel mosterd en druppel over de salade.
6. Leg de nog warme geroosterde groenten op de salade en brokkel de geitenkaas erover en evt. koriander als garnering.