Pompoensoep is een supergezonde soep waarvan de smaak door jong en oud wordt gewaardeerd. Door te variëren met specerijen, kun je er je eigen smaakaccent aan geven. Ook leuk om in een theekopje als voorgerecht te serveren.
Wanneer je gelijk een flinke pan maakt, kun je wat porties invriezen voor drukke tijden…
Ingrediënten voor een flinke pan soep:
een kleine donker oranje pompoen
2 middelgrote uien
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijnpoeder of kerriepoeder
1 blokje of eetlepel kippenbouillon
zout en versgemalen peper
eventueel wat koriander of peterselie als garnering
Bereidingswijze:
- Snij het staartje en kontje van de pompoen en verwijder de pitten. Snij ‘m met schil en al in blokjes.
- Snipper de ui.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de pompoen, ui en specerij totdat ze bruin beginnen te worden.
- Voeg zo’n 3 deciliter water toe en laat met deksel erop zacht worden.
- Pureer het groentemengsel met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg meer water toe als de soep te dik is.
- Garneer eventueel met wat groene kruiden.