Je kunt wortelen tegenwoordig in verschillende kleuren vinden bij de supermarkt. Dat geeft een leuk effect in je gerechten. Hier dan ook een recept voor een kleurrijk gerecht uit de oven. Je kunt wortelen overigens ook lekker roerbakken met wat honing en een schepje bouillonpoeder.
Ingrediƫnten:
500 gram wortelen in diverse kleuren
2 kleine zoete aardappels
2 middelgrote aardappels (met rode schil)
250 gram mini tomaatjes
500 gram kipkluifjes
1 middelgrote ui
1 middelgrote rode ui
2 teentjes knoflook
takje rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
zeezout
versgemalen peper
kerriepoeder
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de wortelen en zoete aardappels, was de gewone aardappels en tomaatjes.
3. Snij de wortelen over de lengte in vieren en vervolgens door de helft, de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm en de uien in 8 partjes.
4. Pluk de rozemarijn in kleine takjes.
5. Meng al het bovenstaande, pers er de knoflook over uit en schep dit er samen met de olie en wat zout en peper doorheen.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel er overheen.
7. Bestrooi de kipkluifjes met zout, peper en kerriepoeder en steek ze in het wortelmengsel.
8. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het geheel zo’n 45 minuten. Check even of de groente beetgaar is. Haal bij het serveren de rozemarijntakjes eruit.