Running

De REactive hardlooptrainingen zijn voor verschillende niveaus lopers en verschillende trainingsdoelen. Er is een groep met starters en er zijn groepen met lichtgevorderde lopers en snellere groepen. Er wordt aandacht besteed aan het verbeteren van de looptechniek, variatie in training en blessurepreventie, maar ook voeding, kleding, schoenen en hartslagmeting komen aan de orde.

Daarnaast organiseren we regelmatig iets nieuws in of naast de trainingen, zoals videoanalyse, een looptest, trailrun, bosloop of een cross. De REactive trainingen worden door de Atletiekunie dermate gewaardeerd, dat we vanaf 2011 trainersbijscholingen voor de Atletiekunie geven (zie www.bewusthardlopen.nl).

Trainingsopbouw

De trainingsschema’s die worden gevolgd, bouwen gelijkmatig op om de kans op blessures te minimaliseren. Er kan gekozen worden uit verschillende afstandsdoelen, van een eerste half uur hardlopen tot een marathon. Hierbij kiezen we ook een aantal loopevenementen waaraan we met een flinke afvaardiging meedoen, zoals de IJsselsteinloop,  de Zevenheuvelenloop en de Linschotenloop. Ook gaan we jaarlijks naar een leuke buitenlandse halve marathon en 10 km. Maar je fitter voelen of strakker in je vel kan uiteraard ook je doelstelling zijn!

De trainingsindeling is als volgt:

 1. De nieuwe lopers starten voor de eerste twee trainingen met een uur theorie voor we naar buiten gaan. Voor alle niveaus lopers zijn er interessante onderwerpen.
 2. Warming-up met inlopen en bewegelijkheidsoefeningen.
 3. Looptechnische oefeningen met een wekelijks ander thema, waardoor alle aspecten van de loopbeweging belicht worden.
 4. Kerntraining naar diverse afstanden volgens schema.
 5. Cooling down.

Aanmelden

Planning en aanmelding

Er wordt het hele jaar getraind, op de schoolvakanties na. In de zomervakantie trainen we wel door. De hardlooptrainingen worden gegeven in IJsselstein. Nieuwe trajecten starten altijd in de eerste volle week van januari, half maart en in de eerste week van september. Er kan op verschillende trainingsmomenten ook tussentijds worden gestart, dit afhankelijk van je loopervaring. Zie onder voor meer informatie per locatie. Tussentijds starten we eveneens cursussen Bewust Hardlopen, maar ook kun je onder individuele begeleiding starten met hardlopen en/of aan je looptechniek werken. Stuur hiervoor een mailtje naar Elma Sandee.

Kosten

De kosten van het trainingstraject dat van september t/m december loopt zijn 125 euro. Je krijgt hiervoor 15 groepstrainingen, een trainingsschema, 2 bijeenkomsten met een boekje over hardloopgerelateerde onderwerpen.

Daarnaast mag je gratis meedoen aan REactive activiteiten als bostrainingen en themabijeenkomsten waarin we bijvoorbeeld een hartslagtest doen. Wil je vaker dan 1 keer per week met de groep trainen, dan kan dit voor een additionele 50 euro. Dan mag je onbeperkt meedoen aan alle groepstrainingen.

Tussentijds starten

Wanneer je reeds loopervaring hebt, dan kun je altijd tussentijds voor een gereduceerd bedrag aansluiten bij de trainingen. Voor beginnende lopers geldt dit ook, maar dan alleen op dinsdagavond en vrijdagmorgen. Laat het even met een mailtje weten. Ook wanneer je na je eerste seizoen doortraint bij REactive, is dit voor een gereduceerd tarief. Wil je graag individuele training om individueel aan je techniek te kunnen schaven of het lopen op te bouwen, stuur dan een mailtje naar Elma Sandee.

Kleding

Bij het Leefstijlcentrum aan Utrechtsestraat 7 in IJsselstein kun je terecht voor een uitgebreide collectie aan hardloopkleding, -voeding en aanverwante artikelen. Je vindt er merken als Fusion, Craft, CEP, Ronhill en Goodr. Ook (bedrijven)teams worden aangekleed in een functionele hardloopoutfit. Bij Runnersworld in Utrecht krijg je 15% korting over je aankoop bij je volgende aankoop verzilverd en bij Run2day in Utrecht en krijg je 10% korting op schoenen en kleding als REactive runner. Bij de Rob Druppers Academy in Vleuten krijg je 12,5% korting als REactive runner.

Start: 3, 4, 5, 6 en 7 september 2024

Trainingslocatie
We verzamelen bij REactive Leefstijl- en Hardloopcentrum aan Utrechtsestraat 7 en bij sporthal De Poortdijk. De eerste training in ieder geval bij REactive.

Trainingstijden
Dinsdagavond van 19.45 – 21.00 uur (alle niveaus, van beginners tot ver gevorderd).
Woensdagmorgen van 9.15 – 10.30 uur (gevorderde lopers die minimaal 20 min. kunnen hardlopen).
Donderdagavond van 19.30 – 20.45 uur (alle niveaus, van beginners tot ver gevorderd).
Vrijdagmorgen van 9.00 – 10.15 uur (beginners en gevorderde lopers).
Zaterdagmorgen van 9.15 – 10.30 uur (gevorderde lopers die minimaal 20 minuten kunnen hardlopen).

Als je een keer op de ene dag niet kunt, kun je op de andere dag de training inhalen.
Aanmelden
Trainers

 • Ronald Valkenburg
 • Elma Sandee
 • Monique Schokker
 • Elles Hoeks
 • Jeffrey Luitjens
 • Erik Wierstra
 • Vera Bak
 • Geert-Henk Jansen
 • Paul van den Nieuwenhuijzen
 • Koos Luitjens
 • Karin Wesselink
 • Wilma Baars