Salade met couscous en nectarine

Deze goed gevulde zomerse maaltijdsalade die je uiteraard ook als bijgerecht bij de BBQ kunt serveren… De bouillonpoeder geeft een lekkere smaak aan de couscous. Nectarine kun je naar voorkeur door meloen, mango of aardbeien vervangen.

Ingrediënten (4 personen):
200 gram couscous (liefst volkoren)
1 theelepel kruidenbouillonpoeder (of wat zout)
85 gram veldsla
85 gram rucola
2 avocado’s
12 mini-tomaatjes
3 nectarines
125 gram honing-geitenkaas
8 plakken Coburgerham
2 eetlepels witte wijnazijn of witte balsamicoazijn
2 eetlepels honing

Bereiding:
1. Doe de couscous met de bouillonpoeder of zout in een schaaltje en giet er zo veel kokend water op dat er een vingerkootje water op de couscous staat. Zet er een bord op en laat wellen.
2. Meng de slasoorten in een schaal en meng een dressing door de honing en azijn te mengen. Schep de dressing door de sla en verdeel de sla over de borden.
3. Verdeel daarover de tomaatjes gehalveerd, de avocado’s in blokjes en de nectarines in partjes.
4. Schep op alle borden een hoopje couscous en brokkel de geitenkaas over het geheel.
5. Bak de plakken Coburgerham in een droge koekenpan totdat ze knapperig zijn en leg ze warm op de salade. Serveer direct.