Sinaasappelcake

Een heerlijk smeuïge lichte cake, waar hele sinaasappels met schil en al in gaan! Door ze te koken verdwijnt de bittere smaak uit de schil en geeft deze juist een heerlijke intense sinaasappelsmaak.

Ingrediënten:
2 niet te grote sinaasappels
175 gram gedroogde abrikozen
6 eieren
100 ml honing of 100 gram suiker
200 gram volkorenmeel (of volkoren speltmeel of amandelmeel)
1,5 theelepel baking soda
evt. handje walnoten voor erover
groot cakeblik (langwerpig of rond) en bakpapier

Bereidingswijze:
1. Kook de sinaasappels in zijn geheel 1,5 uur. Niet korter anders is de schil bitter.
2. Haal na anderhalf uur de sinaasappels uit het water en laat in het kookwater de abrikozen weken, terwijl je het beslag maakt.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Mix de eieren met de suiker tot de suiker goed is opgenomen. Voeg dan het meel en de baking soda toe.
5. Haal de abrikozen uit het weekwater en maal ze samen met de sinaasappels fijn met een staafmixer of keukenmachine en roer door het beslag.
6. Doe het beslag in de met bakpapier beklede vorm.
7. Extra lekker en decoratief is er een hand gehakte walnoten overheen strooien.
8. Bak in circa 45 minuten op 180 graden gaar. Een prikker dient er droog uit te komen.