Sportmassage

Spierpijn, zeurendmassagee spieren tijdens de trainingsperiode of na de wedstrijd? Met sportmassage kunnen de afvalstoffen in de spieren versneld worden afgevoerd om de spieren weer soepel en veerkrachtig te maken. Het is een stevige, diepe massage van de spieren. De strijkingen en knedingen zorgen voor een betere doorbloeding van het spierweefsel en verwijderen het opgehoopte melkzuur (spierpijn) en vocht (zware ledematen). Verhardingen in de spieren worden weer zacht gemaakt. Sportmassage bestrijdt spiervermoeidheid, spierpijn, stijfheid en kramp.

Ook in een herstelfase, waarin weinig wordt getraind, is sportmassage een probaat middel om de spieren soepel te houden. En na een blessure helpt het om het sporten weer veilig op te kunnen pakken. Hierbij wordt tevens advies gegeven hoe je je activiteiten weer kunt hervatten. Indien nodig kan het herstellende lichaamsdeel ingetapet en/of gebandageerd worden.

Voor aanvang van een sportieve activiteit, is sportmassage een ‘stimulerend middel’ om de spieren in een optimale toestand te brengen. Het verkleint de kans op spierpijn en blessures.

Hoewel de naam het suggereert, is sportmassage niet alleen voor sporters bestemd. Een normale werkdag kan in veel gevallen als topsport geclassificeerd worden. Denk maar eens aan de schouders en de nek na een dag werken met de computer of een urenlange vergadering.

De sportmassages worden in het Leefstijlcentrum REactive gegeven door gelicenceerd sportmasseur Peter Saes. Je kunt een afspraak maken met Peter (030 – 6875379).

De kosten van sportmassage bedragen:spierpijn
30 min. 27 euro
45 min. 37 euro
60 min. 47 euro
Kaart a 5 x 30 min. 120,- euro
Kaart a 5 x 45 min. 165,- euro

De kosten van tapen en bandageren bedragen 10 euro + materiaalkosten (5 euro per rol).