Een lekker winters gerecht met een zuidelijk tintje…
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 gram spruitjes
800 gram vastkokende of zoete aardappelen
3 middelgrote uien
3 Elstars
400 gram kipfilet (rauw)
1 eetlepel kerrie
1 eetlepel kruidenbouillonpoeder
2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
1. Maak de spruitjes schoon en halveer ze, schil de aardappelen en appels en snij ze in blokjes en snipper de uien. Snij de kipfilet in blokjes.
2. Bak de kipfilet met kerrie in de olijfolie tot deze net gaar is. Haal uit de pan.
3. Bak in dezelfde pan vervolgens de uien tot ze glazig worden en voeg dan de spruitjes, aardappelblokjes en appel toe. Af en toe omscheppen. Met een deksel erop worden de spruitjes eerder gaar.
4. Voeg wanneer de spruitjes bijna gaar zijn de bouillonpoeder en de kipfilet toe. Liefhebbers van pittig eten kunnen er op hun bord wat chilisaus op doen.