Tropische salade met kip, avocado en mango

Een lichte doch voedzame zomerse salade om echt van te genieten. Zonder de kip kun je hem ook als bijgerecht bij een barbecue serveren.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 gram kipfilet
2 avocado’s
1 mango
1 blik kidneybonen a 400 gram
100 gram quinoa
100 gram veldsla
16 mini-tomaatjes
half bosje koriander
balsamicoazijn en honing
olijfolie, kerrie en zout

Bereidingswijze:
1. Kook de quinoa met wat zout.
2. Verdeel de veldsla over 4 borden.
3. Leg de avocado er in plakjes op, de mango in blokjes en de tomaatjes gehalveerd. 4. Spoel de kidneybonen af strooi deze er ook overheen.
5. Meng 3 eetlepels balsamicoazijn met 2 eetlepels honing. Druppel over de salade.
6. Doe op alle borden een schep quinoa.
7. Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout en kerrie. Bak op hoog vuur in een eetlepel olijfolie gaar en verdeel over de borden.
8. Snij de koriander grof (de laatste 3 cm van de steeltjes wegdoen) en strooi er als laatste overheen.