Een licht verteerbare supergezonde stamppot die je ook voor het sporten kunt eten. Normaliter geeft stamppot al snel last door de vette worst of spekjes en kool die lang in je maag blijven zitten. En het is weer eens wat anders… IngrediĆ«nten voor 4 personen:
1 kg aardappelen
2 flinke venkelknollen
2 flinke uien
2 gerookte zalmmoten
kopje melk
olijfolie
nootmuskaat
kruidenbouillonpoeder
zout
Bereiding:
1. Schil en kook de aardappelen met een beetje zout.
2. Snipper de uien en snij (terwijl de aardappelen koken) de venkelknollen in smalle stukjes. Verwijder wel eerst het hart en de uiteinden van de venkelsteeltjes. De rest van de steeltjes en het groen kunnen erbij.
3. Bak in wat olijfolie de ui en de venkel totdat ze glazig worden en het harde van de venkel af is.
4. Voeg dan de zalmmoten toe waarvan je het vel verwijderd hebt plus een eetlepel bouillonpoeder. Verwarm de zalm ongeveer 2 minuten mee, waarbij je deze met de roerspatel in grove stukken verdeeld.
5. Verwarm de melk en stamp de aardappels tot puree met de melk en nootmuskaat. Stamp het venkel-zalmmengsel er kort doorheen.