Verbeter je conditie en voeding bij borstkanker

Op zaterdag 7 april is er van 10.00-11.15 uur een introductieclinic ‘Verbeter je conditie en voeding bij borstkanker’ voor vrouwen met borstkanker vanuit het KMI in Nieuwegein (Koekoekslaan 2a). Deze clinic wordt gegeven door voedingsdeskundige en leefstijlcoach Elma Sandee. Een goede conditie is heel belangrijk wanneer je kanker hebt. Om de behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan en fysieke inspanning geeft mentale ontspanning.

In de clinic wordt het belang van een goede voeding uitgelegd en wat specifieke behoeftes zijn. Daarna gaan we naar buiten en kun je kiezen tussen een wandeltraining of een training waarin wandelen wordt afgewisseld met stukjes hardlopen. Er wordt uitgelegd hoe je verantwoord kunt sporten bij borstkanker. Er wordt tevens geoefend aan een looptechniek die zo min mogelijk belasting geeft en het lopen gemakkelijker maakt.

Je kunt je aanmelden voor de gratis introductieclinic met een mailtje naar Elma. Hier kun je tevens met vragen terecht. Na afloop van de clinic inventariseren we wie geïnteresseerd is in een vervolgtraject. Hierin zullen we gezamenlijk werken aan een goede belasting-herstelbalans, een goede voeding en een betere conditie.