Voorjaarssalade

Deze zonnige salade combineert het pittige van radijsjes met het zachte van ei en avocado. Ga voor de tomaatjes ook eens langs de groenteman, die vaak heerlijk zoete varianten heeft. Eventueel met wat couscous snel tot een complete maaltijd te maken. Lekker, makkelijk en gezond, ideaal voor het sporten!

Ingrediënten voor  2 personen als hoofdgerecht en 4 personen als bijgerecht:
1 krop sla
8 mini-tomaatjes
6 radijsjes
100 g belegen kaas
2 gekookte eieren
2 avocado’s
2 klein bosje verse bieslook

Dressing:
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel honing
zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Was en droog de sla, tomaatjes en radijsjes.
  2. Pluk de blaadjes van de sla en haal de nerven eruit. Scheur in stukken en leg in een schaal.
  3. Halveer de tomaatjes, snij de radijsjes in plakjes, eieren in partjes, de avocado in repen.
  4. Leg de gesneden ingredienten op de sla en verdeel de dressing erover. Knip de bieslook er overheen.