Zalm met kruidenkorst

Deze bereiding van zalm is lekker, licht en feestelijk. Met wat lintpasta of kleine aardappeltjes en broccoli, sperziebonen of peultjes een leuk, kleurrijk gerecht. Lekker om daar een frisse saus bij te doen van wat crème  fraîche met verse kruiden en wat peper. Ook leuk om een trosje mini-tomaatjes mee te garen in de oven.

Ingrediënten voor 4 personen:
4 moten zalm (met of zonder huid) of 1 groot stuk
2 boterhammen
100 gram pijnboompitten
2 limoenen
4 gedroogde tomaatjes
4 eetlepels fijngesneden peterselie (vers of vriezer)
2 eetlepels kleine kappertjes
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rasp de schillen van de limoenen over de zalmmoten en knijp er 1 limoen over uit. Bestrooi ze tevens met zout en peper.
3. Maak kruim van de boterhammen, snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en maak de kappertjes fijn. Meng met de pijnboompitten, peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
4. Verdeel het mengsel over de zalm en druk licht aan. Bak in circa 8 minuten net gaar.