Deze frisse salade is heerlijk voor een zomerse avond als hoofdgerecht met wat gekookte krieltjes of couscous of bijvoorbeeld bij de barbecue. Als variatie kun je de salade ook met frambozen of blokjes mango maken. Of de pijnboompitten door pecannoten vervangen. En als je niet van geitenkaas houdt, dan kun je uiteraard ook andere kaas of gerookte kip gebruiken.
Ingrediƫnten voor twee personen:
twee flinke handen veldsla
200 gram aardbeien
100 gram honing-geitenkaas
50 gram pijnboompitten
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze net iets bruin zijn.
- Verdeel de veldsla over twee borden en leg daarop de aardbeien gewassen, ontkroond en gehalveerd (klinkt wel bruut). Wanneer het een bijgerecht is, kun je het ook in een schaal maken of op kleine bordjes.
- Brokkel de geitenkaas erover.
- Meng de vloeibare ingrediƫnten tot een dressing en sprenkel over de salade.